Snöröjning och snöskottning

Ett vanligt markarbete på vinterhalvåret är snöröjning och snöskottning (samt takskottning)Allt från privatpersoner som behöver hjälp med snö på tomten eller på taket till kommuner som anlitar markentreprenörer för mer omfattande snöröjning på gator och torg. Här får du tipsen att tänka på för att få en lyckad röjning eller skottning av snön.

Så hittar du en firma som kan snöröjning

Om det handlar om en mindre uppfart eller uteplats kan de flesta klara av att skotta själv med skyffel eller kanske en snöslunga. Men för större snöröjningar och skottningar kan det vara klokt att anlita en markfirma för jobbet. de flesta markentreprenörer som under stora delar av året sysslar med dräneringar och andra tomtarbeten arbetar på vintern mycket med snörelaterade arbeten.

Vill du ha hjälp med att få prisförslag från seriösa markentreprenörer som sysslar med snöskottning/snöröjning/takskottning kan du använda denna gratistjänst för att ta in priser (inget krav på köp heller). Genom att höra med några olika firmor så får du en god överblick över hur priserna för snöarbeten ser ut i din region och du kan välja ut den snöröjare som funkar bäst för dina behov.

Så för du dialog med firman du vill anlita

När du ser över de offerter på snöröjning som du fått in är det bara att välja ut den eller de företag som känns aktuella och ställa följande viktiga kontrollfrågor för att säkerställa att du får en så lyckad tjänst som möjligt:

Fråga om företagets organisationsnummer och om de har F-skattesedel. Detta är en grundförutsättning för att de ska vara aktuella för dig att anlita. Vill du vara extra säker klan du ringa Skatteverket och höra om organisationsnumret stämmer samt om företaget i fråga har några skulder eller betalningsanmärkningar.

Be om några tidigare kunder till snöröjaren som du kan kontakta. Många gånger har företagen sådana referenskunder tillgängliga redan på förhand, kontakta dessa och kolla om de tidigare kunderna är nöjda.